Wauw, er is een kindje op komst! Meteen draait alles om de vrouw en het kleintje in haar buik. De volledige geboortezorg is op haar gericht en als man sta je erbij en kijk je ernaar. Meestal is het ook de vrouw die met het lumineuze idee komt om een fotoreportage te boeken. Moet dat nou, denk jij als man meteen………. Deze vader vertelt waarom hij iedere vader aanraad om in te stemmen met een geboortefotograaf.

Je staat als man zijnde op het punt om vader te gaan worden. Een zeer spannende tijd. Een moment vol onwetendheid. Wat staat mij te wachten? Het eerste avontuur dat aanbreekt is de geboorte van jullie wondertje. Voor een man een toch wel machteloos proces waarbij je probeert zoveel mogelijk je vrouw te ondersteunen. Het is een moment dat je volledig in een roes zal ervaren. Als jullie wondertje ter wereld is gekomen zal het nog een hele kunst zijn om dit moment in geuren en kleuren na te kunnen vertellen, aangezien je geleefd wordt op dat moment.

Zoals ook vele (aanstaande) vaders zullen ervaren is het de zwangere vrouw die met het idee komt om een geboortefotograaf in te schakelen. Merendeel van de mannen voelen de bui al hangen om op een tactische manier, aan een zwangere vrouw, te melden dat je daar echt niet op zit te wachten. En hier slaan een hoop aanstaande vaders de plank volledig mis.

Ik heb het mogen ervaren en wat ben ik ontzettend blij dat wij hiervoor gekozen hebben. In eerste instantie zal je denken aan een camera op je neus en een onbekend iemand die de hele tijd om je heen wandelt. Niets is minder waar. In ons geval heeft Cynthia dit verzorgd. In één woord zeer professioneel vanaf het eerste gesprek tot het aanleveren van het unieke fotoalbum.

Cynthia kwam bij ons thuis om haar verhaal te doen en uit te leggen wat je kan verwachten en vooral te vragen wat onze verwachtingen waren. Nog altijd had ik het benauwde idee dat er een onbekend iemand je de hele tijd staat te fotograferen waar je niet op zit te wachten. Uit ervaring kan ik nu zeggen dat dat totaal niet aan de orde is. Ja Cynthia was in dezelfde ruimte als ik, maar door haar professionaliteit zorgt ze ervoor dat je geen enkel moment bezig bent met haar en haar camera. De foto’s die ze maakt, zijn niet geposeerd maar puur de vastlegging van het unieke moment dat jullie als ouders ondergaan.

Zoals ik net omschreef leef je op dat moment in een roes. Je maakt niet alles voor de volle 100% mee. De spanningen, omgeving en onwetendheid zorgen ervoor dat veel langs je heen gaat. Nu wij beelden hebben van dit moment kan ik alleen maar zeggen dat ik Cynthia hiervoor enorm dankbaar ben en blij ben dat wij hiervoor gekozen hebben. Ik raad het iedereen aan om dit, net als ons, zo mee te maken en na alle drukte rustig te kunnen genieten van de foto’s van dit bijzondere moment.

~ Mark ~

error: Inhoud is beschermd