Fleur 2020

 

“Lieve kleine ster.

In de hemel zo hoog, zo ver je vonkelt en glinstert

 er is maar één zoals jij

 de mooiste aan de hemel zover, maar toch dichtbij

Jij zal altijd stralen,

voor ons blijf je bestaan in ons hart

 zal je voortleven daar komt nooit een einde aan.

Lieve mooie ster ik zal elke avond naar je kijken

en dan doe ik mijn ogen dicht

 en zie ik je voor e, jouw lieve gezicht.”

 

Zondag 20 december ik voel niet wat ik anders voel elke dag, geen getrappel meer in mijn buik. We zijn onderweg naar de verloskundige, eenmaal aangekomen lijkt wel of het uren duurt voor dat we wat horen. En dan komt het, “ik heb slecht nieuws voor jullie, geen kloppend hartje meer”. Onderweg naar het ziekenhuis zeggen we niks in de auto alles gaat langs je heen. Zal ze het toch misschien fout hebben? Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis staat het team al voor ons klaar. Maar helaas krijgen we daar ook de bevestiging onze kleine meid is er niet meer, geen kloppend hartje. De wereld zakt onder je voeten vandaan, ze laten ons eventjes met ze tweeën, tranen rollen over de wangen. Waarom, waar is onze kleine meid.

Later komt het team weer terug we moeten nu alles bespreken, hoe gaat het verder? We kiezen voor een keizersnede, volgende dag om half 9 moeten wij ons melden in het ziekenhuis. Daar zitten we dan in de kamer, naast een wiegje waar straks onze kleine meid in zal liggen.

De verpleegkundige komt binnen, en vertelt ons over Cynthia de fotograaf, ze legt ons uit wat het precies inhoud, Cynthia gaat voor ons de bevalling vast leggen. Ze gaan er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen, omdat het met de huidige corona regels nogal ingewikkeld ligt. De verpleegkundige komt terug met goed nieuws, Cynthia heeft tijd voor ons. Om 13 uur maken wij kennis met elkaar, wat een lieve vrouw ze weet precies van hoe of wat. We beginnen met foto’s te maken van mijn buik, samen nog wat foto’s van ons beide.

We gaan om half 2 naar de OK, de verpleegkundige en Cynthia blijven bij mij op de OK.

Om 14.28 is onze prachtige dochter Fleur geboren.

Eenmaal op de kamer heeft ze nog een prachtige fotoreportage gemaakt van ons met de kleine Fleur. Wat heeft dit veel voor ons betekend, elke dag kijk ik nog wel even terug naar de mooie foto’s, voor ons heel dierbaar voor altijd een herinnering!

De foto’s helpen bij onze verwerking, het is iets waar we elke dag op kunnen terugkijken. Hoe zag ze eruit, lijkt ze op haar zus? Het is iets tastbaars wat we nog hebben van onze dochter. Door de narcose en het vele verdriet erna heeft Cynthia voor ons hele tastbare momenten vast kunnen leggen die anders verloren hadden gegaan. Wij zijn Cynthia heel dankbaar dat ze ons daarbij heeft geholpen.

 

 

 

Deze blog, door moeder zelf geschreven, en de foto’s zijn met toestemming van de ouders gedeeld. Fleur zelf komt niet herkenbaar in beeld. Mocht u de ouders in het verhaal herkennen, dan blijven zij graag anoniem. Liever in een reactie niet hun namen te noemen. Ik heb ongelooflijk veel respect en waardering voor dit gezin. Ze vinden de kracht om dit zware verlies een plekje te geven. Dankbaar dat ik daaraan heb kunnen bijdragen.

 

 

 

 

 

Begeleiding tijdens de zwangerschap Zuxx verloskundigen

Begeleiding tijdens de geboorte Centrum voor Geboortezorg, Dijklander Ziekenhuis, Hoorn

 

error: Inhoud is beschermd