Over mij

Cynthia van Stiphout, geboortefotograaf

Geboortefotograaf Cynthia

Al heel wat jaren is fotografie voor mij een grote passie. In juli 2015 ben ik op kleine schaal begonnen met Cynthia’s Fotografie. In 2017 heb ik mij verder geprofessionaliseerd en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vanuit mijn eigen ervaring met een geboortefotograaf bij de keizersnede van ons tweede kindje, ben ik mij verder gaan specialiseren in deze unieke tak van fotografie.

Als moeder heb ik ervaren hoe bijzonder het is om in verwachting te zijn. Wat een wonder is het om een mensje op de wereld te zetten. Iets wat echt niet vanzelfsprekend is, het wordt je gegund. Hoe heelijk is het om bij een foto weer even weg te dromen en af te dwalen naar dat ene mooie moment. In mijn fotografie streef ik naar persoonlijke, natuulijke, pure en lieve foto’s. Stijlvol en vol van emotie!

 

Cynthia van Stiphout,                   Cynthia’s Fotografie

Geboortefotograaf

Kernwoorden: lief, betrokken, oog voor detail, flexibel, professioneel

Keizersnede

Ik mag mee de OK op 

Het kan gebeuren dat de bevalling niet gaat zoals gepland en dat besoten wordt om jullie kindje met een (spoed)keizersnede ter wereld te brengen. Er zijn ook omstandigheden waardoor vooraf al gekozen wordt voor een geplande keizersnede. In het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn mag ik in beide gevallen als geboortefotograaf mee naar de operatiekamer. Dit is zo waardevol. Hierdoor zijn jullie als ouders verzekerd van een complete reportage! Ook in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en het Zaans Medisch Centrum mag ik als geboortefotograaf mee. 

Foto awards

Award winnend fotograaf

Als fotograaf vind ik het belangrijk om mijn kennis en kunde op niveau te houden. Hiervoor volg ik regelmatig trainingen en workshops. Maar ook het deelnemen aan een fotowedstrijd hoort daar voor mij bij. Beoordeeld worden door een fotovakjury zegt veel over je fotowerk, je kwaliteit en waar je op dat moment staat. In de afgelopen 2 jaar heb ik meerdere awards in ontvangst mogen nemen. Tijdens de wereldwijde Shoot and Share Photo Contest 2021 ben ik in de categorie “birth” als 14de geëindigd, stonden 3 foto’s bij de beste 100 overall en hebben 13 foto’s een “finalist award” gekregen. In de internationale Birth Photographer of the year contest haalde mijn foto het tot de beste 10%. Daarnaast ontving ik twee eervolle vermeldingen van de ” Birth and Beyond Photography Award” in de categorie “Newborn Unposed” en “Birth”. En won ik de prestigieuze “AFNS Award” in de categorie “Birth”. 

professioneel

Erkend Geboortefotograaf 

Fotograaf en daarmee ook geboortefotograaf is een vrij beroep. Het is heel erg fijn om, juist wanneer het gaat om het in beeld brengen van geboorte, in contact te zijn met een netwerk van collega fotografen. Daarom heb ik mij aangesloten bij de Nederlandse vakgroep voor geboortefotografen Dupho Geboorte en de International Association of Professional Birth Photographers. Daarnaast ben ik mede oprichter en voorzitter geweest van de Stichting Keurmerk Geboortefotografie.  

Volg mij via social media

Stuur ons een e-mail

7 + 10 =

error: Inhoud is beschermd