Geboortefotografie

Van onschatbare waarde

De waarde van geboortefotografie is voor mij bijna niet in woorden te vatten. Het is mooi, intens, een blijvende herinnering, maar ook een onmisbaar hulpmiddel bij verwerking. We leven in een tijd en maatschappij waarin beeld steeds belangrijker wordt. We maken non-stop foto’s van alles. Ook van de geboorte van onze kinderen. Maar waarom huur je voor je bruiloft een professioneel fotograaf in en neem je voor de foto’s van de geboorte van je kindje genoegen met foto’s die gemaakt zijn met je mobiel?

 

Je bruiloft wordt omschreven als de mooiste dag van je leven. Een belangrijke mijlpaal. De dag waarop je kindje geboren wordt is zoveel meer. In veel gevallen niet zo zeer de mooiste dag van je leven. Want laten we eerlijk zijn, welke moeder voelt zich mooi wanneer je daar keihard werkend en zwetend op een bed ligt om nieuw leven op de wereld te zetten en pijn ligt te lijden. Maar het is wel de meest intense en intiemste dag van je leven met een onbeschrijflijke inpakt op de rest van je leven. In hoe je bent en wie je zult worden “mama”. Vraag een vrouw van 80 hoe haar bevalling is geweest en ze kan hem je vertellen alsof het de dag van gisteren was. Zo intens!

 

Vanuit mijn persoonlijke ervaring met geboortefotografie van de geboorte van ons tweede kindje ben ik mij gaan inzetten voor de borging van geboortefotografie binnen ziekenhuizen. Iedere ouder met de wens om een geboortefotograaf aanwezig te laten zijn bij haar bevalling, of deze nu thuis, poliklinisch, medisch op op de OK is, moet dat kunnen realiseren. Gaande dit proces kreeg ik de kans om een thuisbevalling en een geplande keizersnede te fotograferen. Het vak van geboortefotograaf zit in mij en dat wat het met mij doet kan ik niet onder woorden brengen. Het bleef mij zo bezig houden dat ik niet anders kon dan dit om te zetten in actie. Ik ben nu een professioneel geboortefotograaf.

 

 

Ervaring van ouders

Wie kan er beter vertellen over waarom een geboortefotograaf bij de bevalling zou moeten zijn, dan de ouders die mij erbij hadden. Willen jullie de volledige geboorteverhalen lezen? Open dan een van de blogs hieronder.

– Suzanne & Niels-

“Wat een aanrader! Geboortefotografie is iets heel persoonlijks, en dat maakte de keuze om bij de geboorte van ons eerste kindje een fotograaf toe te laten best lastig. Ikzelf wist gelijk dat ik het heel gaaf zou vinden, maar mijn partner had er iets meer moeite mee. Hij kon zich moeilijk voorstellen wat het inhield. Na wat voorbeelden gezien te hebben, hebben we toch besloten om het te doen.
Best spannend maar totaal geen spijt! Tijdens de bevalling was Cynthia onopvallend aanwezig, maakte in alle rust foto’s en paste zich helemaal aan.
Binnen enkele dagen na de geboorte ontvingen wij van Cynthia een preview met de eerste foto’s, we waren ontroerd, verrast, geëmotioneerd en trots bij het zien van de foto’s. En toen we daarna ook nog een slideshow met foto’s en film ontvingen hadden we beide de tranen in onze ogen, zo mooi!
Geboortefotografie is ontzettend bijzonder, en wat ons beide betreft is Cynthia hierin echt een aanrader!”

– Kelly & Mark –

“Geboortefotografie, een onwijs mooie unieke ervaring.. prachtige plaatjes en Cynthia doet het top! is op de achtergrond en je merkt niet dat ze er is.. precies zoals het moet! Aanrader dus”

– Trotse ouders van de tweeling –  

“Cynthia, super bedankt! Ik heb geen woorden voor wat de foto’s met mij doen. Onbeschrijfelijk mooi gemaakt. Speciaal en bijzonder voor ons.”

– Mireille en Aaran –  

“Lieve, aardige en zorgzame vrouw. Heel erg bedankt dat je dit speciale moment voor ons hebt vastgelegd. We zijn heel blij met de foto’s.”

Ervaring van de Zorgverlener

“Het inschakelen van een professionele geboortefotograaf is een unieke kans om die mooie gebeurtenis voor later vast te leggen. Cynthia maakt mooie, stijlvolle foto’s. Door eigen ervaring weet ze met oog voor privacy vanaf de zijlijn ieders emoties op een heel intieme manier vast te leggen. Een bijzonder manier om een bijzonder moment voor altijd in beelden te vangen”

~ dhr. dr. D. Berks, Gynaecoloog Dijklanderziekenhuis ~

 

 

 

De fotoreportage

  • Een fotoreportage v.a. de weeen tot 2 à 3 uur na de bevalling.
  • 24/7 beschikbaar v.a. 38 weken zwangerschap.
  • Bij een geplande keizersnede in het Westfriesgasthuis in Hoorn de mogelijkheid om als fotograaf mee te mogen op de OK.
  • Reiskosten binnen Noord-Holland ( € 0,35 p. km.)
  • Alle foto’s in hoge resolutie op USB (gemiddeld tussen de 100 en 150 beelden).
  • Professionele nabewerking van de foto’s (mix van zwartwit en kleur).
  • Het door mij geschreven geboorteverhaal.
  • CADEAU: een professioneel opgemaakt en luxe album 20x20, 30 pagina’s met een mooie selectie van de reportage.

Prijs

Spontante bevalling: € 995,- (thuis en in het ziekenhuis)

Geplande Kiezersnede: € 795,-

Extra: Wanneer de omstandigheden het toelaten ontvangen jullie van mij een geboortefilmpje met een selectie van de mooiste foto’s en filmbeelden.

Geboortefotografie / Geboortefotograaf Hoorn Zwaag Medemblik Stede Broec Drechterland Enkhuizen Opmeer Koggenland Westfriesland Alkmaar en omstreken Heiloo Bergen Schoorl Broek op Langedijk Sint Pancras Heerhugowaard Schagen en omstreken 

error: Inhoud is beschermd